top of page

קידוחי פתחי אוויר והתקנת תעלות

 

מה הוא ההבדל בין העבודה של קולט אדים עם סחרור אוויר בתוך חלל המטבח לבין יציאת האוויר מחוץ לבית? זאת השאלה מאוד מורכבת. לא לכל בית או לכל המטבח ישנה אפשרות לעשות קידוח פתח אוויר – לקדוח ממש חור של 150 מ"מ על מנת שכל ריחות הבישולים יצאו מחץ למטבח, עבודה מאוד מורכבת, אך, בסופו של דבר, משתלמת, מכיוון שאופציה של יציאת אוויר – היא אופציה הכי טובה ויעילה, לכן למי שישנה אופציה כזאת, לבצע אותה.

המלצה לבדוק, לפני ביצוע קידוח, לפי הסקיצה של קולט:  איזה קוטר חור שצריך להיות בקיר, מה אורך הצנרת (כמובן, להשתדל שצנרת היניקה תהיה קצרה וללא פיתולים וזוויות ), לבדוק את הקיר שלא עוברים צינורות חשמל, מים, ביוב, מרזב, גז וגם ממה בנוי הקיר: האים קיר בלוקים או בטון, עמוד או קורה שנדרש לעשות בדיקה מבחינת קונסטרוקציה  ( אסור לקדוח בעמוד בניין ללא אישור מהנדס בניה ), המלצה: לא לקדוח חור לפי תוכניות מטבח אלה רק כאשר ארונות המטבח מותקנים ואז רואים את המרכז קולט האדים. מי שמבצע פתח בבניה לפי תוכנית עלול לקבל תוצאה של סטיית החור משמעותית ממרכז הקולט, רואים את הסטייה רק כאשר מטבח מורכב, ואז, כמובן, לבצע תיקוני פתח וציפוי קיר מבחוץ מאוד קשה.

bottom of page